Skip to content

Pianist Misha Fomin & Musicoloog Emanuel Overbeeke
Locatie HUIZE GAUDEAMUS, Bilthoven, 2 mei 2020

Ludwig van Beethoven
Pianosonate nr. 9 in E majeur op. 14 nr. 1
I Allegro
II Allegretto
III Rondo – Allegro comodo

Pianosonate nr. 10 in G majeur op. 14 nr. 2
I Allegro
II Andante
III Scherzo: Allegro assai

00:00 Intro
01:54 Toelichting deel I
04:58 Recital deel I
20:10 Toelichting deel II
26:01 Recital deel II
42:21 Interview

Sergey Rachmaninov
Zijn leven als componist, dirigent en pianist

Tijdens de 4e editie van Bilthoven Klassiek 2017 hield de musicologe Olga de Kort-Koulikova een boeiende lezing over de Russische pianist, componist en dirigent Sergey Rachmaninov. 

“De Zilveren Eeuw”

Voorafgaand aan het pianorecital van Misha Fomin, wat heeft plaatsgevonden in TivoliVredenburg op 29 maart 2015, heeft de in de Russische muziek gespecialiseerde musicologe en muziekjournaliste Olga de Kort-Koulikova een inleiding verzorgd op het programma de ‘Zilveren Eeuw’. Een programma gewijd aan Alexander Scriabin en zijn tijdgenoten, honderd jaar na het overlijden van de componist. De laatste culturele bloeitijd van tsaristisch Rusland, ook wel genoemd de Zilveren Eeuw, leverde een uitbarsting van creatief talent op.

“Henriëtte Bosmans: het leven vol muziek en vrijheid”

In haar lezing vertelt de musicologe Olga de Kort-Koulikova over het leven en de werken van Henriëtte Bosmans (1895-1952), de belangrijkste Nederlandse componiste van de eerste helft van de 20e eeuw. Een getalenteerde pianiste en gewaardeerde componiste, Bosmans beschouwde muziek als veel meer dan slechts “onderdeel van wat het leven biedt”. Voor haar was muziek

“het leven zélf, de meest levende werkelijkheid”. Op haar werkenlijst staan tien orkestcomposities, zeven werken voor diverse kamermuziek bezettingen, acht stukken voor piano solo en meer dan veertig liederen.

Meer informatie: www.olgadekort.com, website/blogsite Russische muziek in Nederland.                   07-09-2014

Back To Top